In de week van de acupunctuur is dit jaar gekozen voor twee onderwerpen namelijk het versterken van je eigen weerstand / immuniteit en het verzachten van de gevolgen van (de behandeling van) kanker, zoals pijn, vermoeidheid en maagdarmklachten.  Actuele thema’s namelijk kanker als volksziekte nummer 1 en de huidige pandemie van covid-19 die een beroep doet op onze immuniteit.

De reguliere geneeskunde behandelt kanker. Een neveneffect is verstoring in de energiebewegingen en energiebalans waardoor allerlei klachten kunnen optreden. Juist de bijwerkingen van de kankerbehandeling bieden mogelijkheden voor natuurgeneeswijzen zoals acupunctuur waardoor je sneller kunt herstellen.

Het afweersysteem is altijd voor je aan het werk om aanvallen van binnen en buitenaf aan te pakken. Zonder dat je het in de gaten hebt kan je afweersysteem overbelast zijn maar nog wel functioneren.  Dan ben je kwetsbaar. Natuurgeneeswijze zoals acupunctuur kan ingezet worden om de disbalans en stroming van de energiebeweging te behandelen en/of voorkomen dat er een verstoring ontstaat. Net zoals je leefstijl kan ook acupunctuur een preventieve werking hebben.  Zie ook de blog van 7 mei 2020. Zorg goed voor jezelf en de ander vooral in deze bijzondere tijd met veel veranderingen.