Zhen Ren hanteert het gebruik van klassieke traditionele inzichten vooral uit de Chinese geneeskunde, naast de actuele wetenschappelijke kennis en/of ervaring die relevant zijn voor de behandeling.  Nieuwe inzichten gericht op zowel de Chinese geneeskunde als voedingsgeneeskunde.

De verbondenheid met de natuur maakt het motto ‘natuurlijk beter’ levendig. Ervaar zelf wat de natuurgeneeswijze je te bieden heeft. Waarom chemisch als het natuurlijk kan?!

De naam Zhen Ren is een bewuste keuze. Zhen heeft te maken met je eigen oprechtheid en jezelf zijn. Zhen kan ook betekenen kalmeren, bewaken of trillen. Om gezond te blijven ben je continu actief in het bewegen en bewaken van de yin en yang energie met alle veranderingen die in je leven op je pad komen.  Het is steeds een balans vinden, een homeostase.

Ren betekent de totale mens. Alle lichamelijke en geestelijke processen zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Ren betekent ook het menselijk handelen.

Er zit rust en actie in dit begrip. Dit is nodig bij verandering. Zhen Ren heeft ook een spirituele taoïstisch betekenis.  In je (levens)pad ben je op zoek naar je eigen oprechtheid. Dit vraagt om er naar te handelen als mens. Het leven is aan veranderingen onderhevig. Levenslessen van de wijze meester Lao Zi.

Begeleiding en behandeling

Zhen Ren zet je als mens centraal. In de begeleiding kan inzicht, advies of veranderen nodig zijn gericht op herstel of  balans, vitaliteit en gezondheid in je leven.

In de behandeling draait het om de zuivere kern van de mens in zijn of haar kracht te zetten. Het doorgronden van de disbalans waaruit de klachten zijn ontstaan, om vervolgens te behandelen  Dit is maatwerk: elk individu is anders. Dit maakt dat het steeds weer waardevol en uitdagend is om de meest optimale en passende behandeling te bieden.